1. Home
  2. Internetconsultatie: wijziging Regeling veiligheid zeeschepen

Internetconsultatie: wijziging Regeling veiligheid zeeschepen

U kunt niet meer reageren op de wijziging van de Regeling veiligheid zeeschepen (RVZ).

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt een wijziging voor van de Regeling veiligheid zeeschepen (RVZ) voor schepen voorzien van een nationaal veiligheidscertificaat. De afgelopen jaren is met het Nederlandse maritieme bedrijfsleven de wijziging van het Schepenbesluit 2004 en 2009 geƫvalueerd en zijn aanpassingen besproken. Met de voorgenomen regeling worden de benodigde aanpassingen aangebracht in de RVZ. Naar verwachting treedt de wijziging op 1 januari 2018 in werking.

Zeeschip vaart op de Westerschelde

Doel van de regeling

De Regeling veiligheid zeeschepen (RVZ) verduidelijkt op welke manier de voorschriften in specifieke nationale omstandigheden moeten worden toegepast. De minister van Infrastructuur en Milieu wil de regeling op een paar onderdelen actualiseren door aanpassingen in internationale regelgeving.

De wijziging van de RVZ schept meer duidelijkheid voor de sector over het toepassen van de veiligheidsvoorschriften en de handhaving daarvan. Daarnaast zullen erkende instanties de voorschriften vastleggen om de praktijk te formaliseren.

Reageren

Meer informatie over de conceptregeling veiligheid zeeschepen (RVZ) vindt u op het platform internetconsultatie. Hier kunt u ook de documenten van de conceptregeling bekijken.

Platform Participatie

Hoofdmenu