Aankondiging informatiemarkt Maastricht Aachen Airport

03-05-2023 313 keer bekeken

Lees hier meer over de informatiemarkt op 25 mei 2023.

Waarover gaat het project?

De luchthaven Maastricht Aachen Airport wil dit jaar een aanvraag voor een luchthavenbesluit indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In de wet staat dat elke regionale burgerluchthaven van nationale betekenis – waar Maastricht Aachen Airport er één van is – over een luchthavenbesluit moet beschikken. Dit luchthavenbesluit gaat de huidige gebruiksvergunning vervangen. In het luchthavenbesluit worden onder andere vastgelegd:

  • Grenswaarden en regels omtrent het gebruik van de luchthaven (waaronder de openstelling en gebruiksruimte).
  • Ruimtelijke beperkingengebieden waarbinnen regels gelden onder welke voorwaarden er in de omgeving van de luchthaven wel of niet gebouwd mag worden.

Waarom een informatiemarkt?

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een informatiemarkt over de procedure om tot een luchthavenbesluit te komen en de mogelijkheden tot inspraak in deze procedure.

Op de informatiemarkt kunt u hierover een toelichting krijgen. U kunt vragen stellen en in gesprek gaan met medewerkers van het ministerie. Ook zullen medewerkers van de luchthaven aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de voorbereidingen van de aanvraag van het Luchthavenbesluit. U kunt zich tot en met 22 mei 2023 aanmelden voor de informatiemarkt door een mail te sturen naar: regionaleluchthavens@minienw.nl.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 25 mei 2023
  • Hoe laat: van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Waar: Grand Café ‘Travelicious’ in de passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport, Vliegveldweg nr. 90.
Cookie-instellingen